Duurzaamheid

We kunnen niet met zijn alle niet meer zonder onze iPhone of iPad.
Er worden per jaar miljarden nieuwe mobiele telefoons en tablets geproduceerd. Dat is een enorm zware én onnodige aanslag op ons milieu. Terwijl de levensduur van een mobiele telefoon of tablet aanzienlijk kan worden verlengt.

In elk device zit een nieuw device
Het streven naar duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo kan de torenhoge elektronische afvalberg en de CO2-voetafdruk worden verkleind. Hoe we dat doen? Refurbished! Devices met technische defecten of uit een inruilprogramma kunnen nog uitstekend een tweede ronde mee. Tijdens ons refurbishment-proces brengen we deze devices terug in technische nieuwstaat, om ze vervolgens voor een schrikbarend scherpe prijs opnieuw te verkopen.

CO2-besparing
Het hergebruik van een iPhone levert gemiddeld een besparing op van 62,5 kg CO2. Bij iPads is dat zelfs 151 kg CO2. Ook kilo’s erts, liters water en schaarse delfstoffen worden bespaard. Refurbished is dus veel vriendelijker voor het milieu! Alléén al in 2022 is wereldwijd miljoenen aan CO2 bespaard, dankzij de keuze voor refurbished.

Circulair – Devices krijgen een tweede leven
We controleren, renoveren en reinigen devices op een professionele manier. Zo is het device helemaal gebruiksklaar voor een nieuwe eigenaar en krijgt het een tweede leven. En misschien zelfs wel een derde leven! Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie.
Onderdelen krijgen een juiste bestemming

Als we onderdelen kunnen hergebruiken, doen we dat! Kunnen wij onderdelen niet hergebruiken of zijn devices niet meer te repareren? Dan worden ze door externe partijen opgekocht voor de onderdelen óf gerecycled. We gooien dus echt niets weg. Op deze manier zorgen we dat er geen onnodige belasting op het milieu ontstaat.
Van het device dat je hebt naar het device dat je wilt

Ben je uitgekeken op je device? Ruil hem in bij Refurbished Centrale! De kans is groot dat een ander er nog wel wat mee kan. Als het device in goede staat is en bij ons in aanmerking komt voor inruiling, zorgen we ervoor dat het een nieuwe eigenaar krijgt. Jij kunt je contante uitbetaling gebruiken als korting op je nieuwe refurbished device. Zo doen we voor het milieu samen iets goed en gaan we van duur naar duurzaam..