De Nederlandse Handel Centrale is ontstaan vanuit Recreatie Beveiliging Nederland welke in 2007 werd opgericht.

In die tijd werden er door Recreatie Beveiliging Nederland allerlei diensten verleend om u als vakantieganger veilig op vakantie te kunnen laten gaan. Naast de nachtwakers die voor rust zorgde op campings en recreatieparken verzorgde de mensen ook de brandveiligheid en EHBO. Dit werd door de controles van brandblusmiddelen en noodverlichting. Maar ook de levering van EHBO artikelen en cursussen BHV.

Bij één van de vakantieparken was er op een zaterdagavond een probleem ontstaan.. Een groot probleem.. Het toiletpapier was op. Er werd vanuit de plaatselijke supermarkt een noodrantsoen aangelegd. Maar dit werkte niet, vanwege de dispensers die op het park werden gebruikt.

Na veel telefoontjes, en een lange rit vanuit het noorden van het land, naar het zuiden en terug. Was het Recreatiebeveiliging Nederland gelukt om op zondag middag een pallet toiletpapier te leveren die in de dispensers paste. Na het opmaken van de rekening, bleek dat Recreatie Beveiliging Nederland goedkoper was dan de reguliere leverancier.

Stap voor stap kwamen er steeds meer producten bij. Eerst de schoonmaakmiddelen die op de vakantieparken werden gebruikt. Daarna de machines en uiteindelijk konden we bij bijna iedere afdeling de non food artikelen leveren die je op een vakantiepark nodig hebt.

In 2012 is Recreatie Beveiliging Nederland gestopt met de dienstverlening op de vakantieparken en is zich gaan richten op de verkoop van non food artikelen. Wat in 2014 heeft geleid tot het nieuwe bedrijf Nederlandse Handel Centrale.

Ons assortiment wordt nog steeds aangeboden aan de recreatie branche. Maar in de loop der jaren zijn er ook producten bijgekomen voor zowel de zakelijke markt als de consument.

Een groot deel van ons assortiment wordt nog op de ouderwetse manier aangeboden aan onze afnemers.
Wij verkopen nog via onze vertegenwoordigers, die offline het assortiment bij onze afnemers brengt.

Ons offline assortiment met brandveiligheid, EHBO, sanitaire papierwaren, schoonmaakartikelen en machines zijn gebleven. En aangevuld met gereedschappen (binnen/buiten) die specifiek gebruik worden op de recreatieparken. Ook hebben we een klein assortiment met kantoorartikelen en communicatieapparatuur zoals portofoons. En als laatste zijn daar enkele jaren geleden ook fietsen, bolderkarren en waterfietsen voor de verhuur aan toegevoegd.

Maar we hebben inmiddels ook een aantal branchevreemde artikelen aan ons assortiment toegevoegd. Zoals de Refurbished Apple en Samsung devices. En een afdeling met reclame en promotie drukwerken.

Deze laatste twee assortimenten bieden wij inmiddels ook online aan via onze website nederlandsehandelcentrale.nl & handelcentrale.nl. En de komende jaren zullen wij meer artikelen online gaan aanbieden. Welke u dan ook op deze site zult vinden

Binnenkort zult u via onze site ook onze artikelen van brandveiligheid en ons assortiment fietsen online vinden. Om deze voor het bedrijfsleven in het algemeen en de consumenten bereikbaar te maken.

Voor de Nederlandse Handel Centrale is de stap naar online verkoop een stap die wij zorgvuldig nemen. Want onze offline klanten en onze service blijft van het grootste belang. Onze online verkopen zien wij als een extra service.